QSO -oklevelek letöltése az FT8 -on keresztül az UltimateAAC programon keresztül – kezdő útmutató

V Az előző cikkben az FT8 digimodok működésével kapcsolatos gyakorlati megfigyeléseimet foglaltam össze, Javaslom, hogy olvassa el. A pozitív visszajelzések és több kérés alapján úgy döntöttem, hogy összeállítok egy részletes útmutatót, hogyan valósítható meg az UltimateAAC programon keresztül az FT8 működéssel történő csatlakozáshoz szükséges oklevelek megszerzése.

• A siker elsődleges alapja, hogy az UltimateAAC legújabb verziója telepítve legyen a számítógépére.. A telepítés ingyenes. Elérhető itt: https://en.freedownloadmanager.org/Windows-PC/Ultimate-AAC-FREE.html
• a hivatkozásra kattintás után rá kell kattintani Letöltés most majd kövesse a telepítővarázsló utasításait

Az UltimateAAC bemutatása

Amikor a program elindul, megjelenik egy üdvözlő képernyő ikonokkal, amelyek az oklevelet kiállító egyes klubokat képviselik. Mindig, amikor futtatjuk a programot, mindig rákattintunk valamelyik ikonra a folytatáshoz. Az oklevelek megszerzése érdekében, mindenekelőtt az egyes klubokba való tagság regisztrálása szükséges. A fő nézetben (Kép 1) a felső sávban a két karakteres ikonra kell kattintani Felhasználói adat (felhasználói adat).

ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat, Kép 1
ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat, Kép 1

Ekkor megjelenik a táblázat (Kép 2), ahol szükséges megadni személyes adatait, mint pl: hívójel, név és vezetéknév és email cím.

ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat - töltse ki a hívójelet, név és vezetéknév és email cím (Kép 2)
ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat – töltse ki a hívójelet, név és vezetéknév és email cím (Kép 2)

A következő lépésben a könyvjelzőre kell kattintania Számok, amely a Userdata opció mellett található. Itt megjelenik azon klubok listája, amelyekre kattintással regisztrálhat. A regisztráció célja az egyes klubok tagsági számának beszerzése. Mindegyik opciónál kattintson a Csatlakozás gombra, és kövesse az utasításokat. Kattintás után Csatlakozik általában a klubok honlapja jelenik meg. Valahol csak küldjön tagsági kérelmet e-mailben a megadott címre, máshol a regisztrációs lap kitöltése szükséges az egyes klubok utasításai szerint. A regisztrációról szóló értesítést az e-mail címre küldjük. Így néz ki a regisztráció és a számok hozzárendelése után (Kép 3).

ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat - Számok fül (Kép 3)
ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat – Számok fül (Kép 3)

Az adminisztrációs rész következő fontos lépése a könyvjelző kitöltése Hajónapló és adja meg a csatlakozási napló elérési címét a formátumban .adif, amely alapján oklevelek keletkeznek (Kép 4). Abban az esetben, hogy a programot használja WSJT-X, automatikusan létrehoz egy naplót. Mindössze annyit kell tennie, hogy leképezi a naplózási útvonalat a számítógép tárhelyéről. Ebben a lépésben a program rögzíti a kapcsolati fájlt, ami az oklevelek megszerzésének sikerének alapja. A további könyvjelzők automatikusan kitöltődnek. Nem felejtjük el menteni az adatokat az opcióra kattintva Megment jobb alsó.

ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat - Hajónapló fül (Kép 4)
ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat – Hajónapló fül (Kép 4)

Pályázat oklevelekre

Ha a kötelező regisztráció minden lépése a hátunk mögött van, rátérhetünk magára az oklevélkérelemre. Bár a program ismeri a kapcsolati napló elérési útját, azonban nem szabad elfelejteni, hogy ha új kapcsolatokat adunk a naplóhoz, mindig szükséges a napló frissítése a programban. És nagyon egyszerűen. Csak kattintson a kék könyv ikonra a bal felső sarokban Nyissa meg a szabványos naplót (Kép 5).

ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat (Kép 5)
ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat (Kép 5)

Tovább Kép 5 ugyanakkor látjuk, hogy néz ki az ügyben, ha már jogosultak vagyunk oklevélre. Ebben a konkrét esetben EPC okleveleket dolgozunk fel. Itt látjuk az Európa lapot zölddel kiemelve, ami azt jelenti, hogy sikerült Európa kategóriából oklevelet szereznünk. A könyvjelzőre kell kattintani és oklevelet igényelni.

Amint láthatjuk a Kép 6, az okleveleket több kategóriába sorolják. Hogy tudjuk, hogy melyik oklevélre vagyunk jogosultak, csak kövess zöld szín. Ha a könyvjelző zöld, oklevelet kaptunk. Mi azonban mindig a főkategóriára kattintunk, és a következő alkategóriában kérjük az oklevelet.

ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat (Kép 6)
ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat (Kép 6)

Miután a zöld fülre kattintott, ebben az esetben GRIDEA látni fogjuk a kapcsolatok listáját, amelyeket oklevelünk és információnk tartalmaz, amiért oklevelet kaptunk. Ezután egyszerűen kattintson az opcióra Alkalmaz (Kép 7), mellyel regisztráljuk a diploma iránti kérelmet. Így a programban az összes zöld fülre kattintunk, és nem felejtünk el az összes klubnál külön-külön kattintani a lehetőségekre.. Az egyes klubok könyvjelzőihez ezen keresztül jutunk el 10. ikonra a felső sávban (Váltás között).

ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat (Kép 7)
ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat (Kép 7)

Az Alkalmaz lehetőségre kattintás után két táblázat jelenik meg, amit meg fogunk erősíteni.

ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat (Kép 8)
ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat (Kép 8)
ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat (Kép 9)
ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat (Kép 9)

Kész. Diplomák szükségesek. Ha az oklevelek letöltésre készek, e-mailben, amelyet a regisztráció során adtunk meg, automatikus letöltési információk érkeznek.

UltimateAAC frissítés (Kép 10)
UltimateAAC frissítés (Kép 10)

jegyzet: a program rendszeres frissítést igényel, amely nélkül nem lehet oklevelet kérni. A frissítés mindig automatikusan megtörténik egy felugró ablakon keresztül a program újraindításakor (Kép 10). Ebben az esetben egyszerűen kattintson az opcióra Letöltés és kövesse a telepítővarázsló utasításait.

Diplomák letöltése

Minden tagklub eltérő idő után adja ki az oklevelét, tapasztalat szerint 1 - 3 nappal az alkalmazás után. Le tudjuk tölteni az okleveleket 2 módokon.

1. út - ajánlott, egyszerűbb, az EPC honlapján keresztül: http://www.epc-mc.eu/index.php?lang=cs (Kép 11). Ezen az oldalon minden tagklub oklevele letölthető. Csak jelentkezzen be regisztrációs adataival, amely a tagfelvételi jelentkezéskor érkezik az emailre (felhasználónév: hívójel + Jelszó)

EPC weboldal (Kép 11)
EPC weboldal (Kép 11)

Az EPC tagközpontba való bejelentkezés után a bal oldali menübe lépünk a lehetőséghez Tanúsítványok (Kép 12). Az egyes klubok okleveleinek listáját külön-külön fogjuk látni. Fokozatosan kattintunk az egyes sorokra, és ellenőrizzük, mely diplomáink állnak készen a letöltésre. A lehetőséget választjuk Válassz oklevelet a könyvjelzőben új oklevelek - Itt különböző kategóriájú okleveleket fogunk látni, amelyet megszereztünk. Ezután kiválasztjuk az oklevél formátumát - .pdf vagy .jpg (.jpg-t ajánlok), lehetőségre kattintunk Küld és mentse el az oklevelet a számítógépre. Oklevelek, amit már letöltöttünk, könyvjelzője marad régi oklevelek).

Diplomák az EPC honlapján (Kép 12)
Diplomák az EPC honlapján (Kép 12)

2. út - (információért), bonyolultabb, közvetlenül az UltimateAAC programon keresztül a felső sáv sárga ikonjára kattintva - Díjak letöltése (Kép 13). Ebben az esetben minden tagklubnál külön-külön kell rákattintani a lehetőséget, töltse ki hívójelét és Letöltési azonosító, amely az egyes oklevelekhez rendelt numerikus kód, amely automatikus értesítésként érkezik a regisztráció során megadott email címre.

ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat (Kép 13)
ahol fokozatosan befejezem a diplomáimat (Kép 13)

Az FT8-nál végzett tevékenységemnek köszönhetően már többet nyertem, mint 500 szép oklevelek. Sok sikert kívánok, kapcsolatok örömei és ritka oklevelek.

Diploma OM1ADA
Diploma OM1ADA

 

Diploma OM1ADA
Diploma OM1ADA

Andrea / OM1ADA
73!

5 2 hangok
Cikkértékelés
Beállít
Riasztások beállítása
vendég
2 Hozzászólások
A legrégebbi
A legutolsó A legtöbbre értékelt
Visszajelzés beszúrva
Az összes megjegyzés megtekintése
Jirka
Jirka
1 éve

Köszönöm a nagyon szép útmutatót. Sokat segített nekem.

OK7AJ
OK7AJ
1 éve

Jó nap. Szép cikk. Minden szépen működött. A diplomapályázatok jól sikerültek. A kérelem elbírálását és jóváhagyását követő utolsó hónapban “Érvénytelen vezetői e-mail-cím”.
Frissítettem a programot és az eredmény ugyanaz.
73, Kerek

2
0
Örömmel vesszük észrevételeit, Kérem, megjegyzés!x