PC Echolink

itthon Fórumok CQ HAM fórum VKV PC Echolink

Ez a téma tartalmaz 5 válaszol, van 0 hangok, és utoljára frissítette  om1aeg 2 évek, 11 hónapok ezelőtt.

Megtekintés 7 hozzászólások - 1 keresztül 7 (nak,-nek 7 teljes)
 • Szerző
  Bejegyzések
 • #11506 Válasz

  Névtelen

  Miért nincs csempész Echolinka Slovenskában, és miért van tizenhét a Cseh Köztársaságban? ?

  #15107 Válasz

  OM7AC
  Résztvevő

  Én voltam az OM0OUZ konverter szisopja Zólyomban,amely az Echolinkhez volt kapcsolva. A napló üres volt, és egy hét múlva már benne voltak 3-4 kapcsolatokat. Egy ilyen művelet finanszírozása abszolút nem hatékony. Igor OM7AC.

  #15108 Válasz

  Névtelen

  Most minden az alkalmazáson keresztül kapcsolódik “ZELLO” és az igazat megvallva okosabb és kevésbé körülményes megoldásnak tűnik. Ha ésszerű biztonsági politikát választanak (jelszó hozzáférés) tehát elég rend is van. Mostanában gyakrabban kapcsoltam be, mint otthon VHF / UHF TCVR 😀

  Dusan
  OM7TW

  #15109 Válasz

  om1aeg
  Résztvevő

  Tibor, van választásom, vagy az OM0OVV RX zölden keresztül elérhető lesz az RXTX zöld OM0OUB-val párhuzamosan, vagy az OM0OUB párhuzamosan megy keresztül a zölden és az OM0OUB Echolinken. Az EEE901 nem rendelkezik több energiával.
  Vége az Echolinknek “részvétel” pár ember egy hétre, általában néhány percig. Zellonak vége “használhatóság” egy hétig szinten 30 egyedi márkák, napközben sincs kivétel 10 állandóan csatlakoztatott hallgatóállomások 0OUB-on.
  A 0OUB jelenleg elérhető a Zellón keresztül, 0RÉGI, 0OUH, 0OUW, 0OVT. csak RX: 0tömegközlekedés, A DMR-ről. Tehát a hallgatásért 7 OM operátorok, amíg megkaphatja őket “hangolt” minden 7 egyszerre, csak nyilvános IP-vel kell rendelkeznie, vagy proxyt kell megoldania egy echoline számára (v PC) és ha az rpt időtúllépés van beállítva… A hangminőségről nem is beszélve a Zello javára.
  OK működőképes 68 FM prevadzacov, így az echolinken keresztül hallhatóak 25%.
  OM-ban működőképes 25 FM prevadzacov, így hallhatóak a zölden 24%.
  Zello fő hátránya az, hogy az átalakítót nem lehet váltani és csak okostelefonról vagy PC-ről használható, és hogy ez egy kereskedelmi.

  http://prevadece.smoce.net/seznam-prevadecu/cz/
  http://prevadece.smoce.net/seznam-prevadecu/sk/

  #15110 Válasz

  Névtelen

  Köszönöm az infót.

  #15111 Válasz

  Névtelen

  Zello számára + története esetén “elfoglaltság” valamint szimplex csatorna lehetősége egy felhasználóval ,hova érkezik az üzenet offline mód esetén, vagy jelhiba. 8)
  és Zello adatbarátabbnak tűnik, mint az Echolin.
  A Zella nagy hátránya véletlenszerű (nem kívánt) kulcs a telefon feloldása esetén, sokszor megtörtént velem 😥
  Én személy szerint Zello mellett vagyok, Csak arra az esetre használtam az echolinket, amikor ki akartam deríteni, vagy véletlenül OUB “nevisí” 😆

  #15112 Válasz

  om1aeg
  Résztvevő

  Marian OM1AFX támogatásának köszönhetően, amely egy új PC-t szállított, Az OM0OUB párhuzamosan elérhető az Echolinken és a Zellon keresztül.

  Dolgozom az OM0OVV és a Zello összekapcsolásán, műszaki problémák HW csere után. A Zello-n keresztüli TX-re gondolok.

  Nem lehet OVV-t csatlakoztatni az Echolink-hez ugyanazon a HW-n, ahogy az Echolink megköveteli 3 nyilvános kikötők, amely már elfoglalja az OM0OUB-ot.

Megtekintés 7 hozzászólások - 1 keresztül 7 (nak,-nek 7 teljes)
Válaszolni: PC Echolink
Az Ön információi:
+ 5 = 15