Új ATU Elecraft T1


Az Elecraft új automatikus antennatunert kínál a sorozathoz 160 - 6 m 20W teljesítményre (SSB/CW) vagy 10W (AM / FM / digi). Ezt a tunert elsősorban a szubminiatűr méretei jellemzik (112 x 63 x 23 mm) és súlya, ami éppen 0,14 kg. L-cikk, amely az antennát a készülékhez igazítja. A tápellátás egy belső 9V-os elem

Az előlapon három LED és két gomb található. VEZETTE (zöld, sárga és piros) egyszerű teljesítménymérőként és PSV-ként használják. A gomboknak két jelentése van, amikor először megérinti őket (PWR egy by-pass) és fogja a másikat (tuning és info).

A T1 valóban univerzális ATU, amely lehetővé teszi különböző antennák csatlakoztatását, mint a dipólusok, függőleges vagy irányított antennák, valamint RW vagy LW antennák. Az L-cellában lévő kapacitást és induktivitást elektronika szabályozza. A kondenzátor kapacitása változó 0 po 1300pF v 128 lépések és induktivitás -tól 0 7,5uH-ig szintén be 128 lépések.

Az ATU megpróbálja elérni a PSV-t 1,0:1 - nem úgy, mint a többi tuner, amely az érték elérése után 1,5:1 állítsa le a hangolást. Szintén nem szükséges SSB-ről CW-re váltani, hogy a tuner hangolhasson. A legtöbb L-cellás beállítás az EEPROM-ban van tárolva, így egy-két másodperces hangolási időt érünk el. Ha a beállítás nincs a memóriában, a hangolási idő kettőtől nyolc másodpercig terjed. Tuning közben az áramfelvétel kb 20 mA.

Az Elecraft T1 ATU ideális kiegészítője számos kisebb teljesítményű adó-vevőnek, például IC-703, argonauta, SG-202 vagy FT-817.

blank Ez utóbbihoz a T1-FT817 adaptert szállítjuk. Miután csatlakoztatta a TCVR-t az ATU-hoz, a beépített konverter információkat küld a kiválasztott sávról az ATU-nak.. Ez még jobban felgyorsítja a hangolási folyamatot. A jövőben az Elecraft más készülékmárkákhoz készít ilyen adaptereket.

Az ATU T1 kész és beállított termékként kerül értékesítésre 159 Az apró TCVR képes LSB-re, vagy készletként nyomtatott áramköri lappal a háta mögött 135 Az apró TCVR képes LSB-re. A T1-FT817 adapter áll 49 Az apró TCVR képes LSB-re.

Irodalom:
[1] www.elecraft.com

0 0 hangok
Cikkértékelés
Beállít
Riasztások beállítása
vendég
0 Hozzászólások
Visszajelzés beszúrva
Az összes megjegyzés megtekintése
0
Örömmel vesszük észrevételeit, Kérem, megjegyzés!x