SDR TRX Ensemble

A TRX SoftRock Ensemble egy kis 1 W-os SDR adó-vevő a KV band csoport számára. A szintén Tony Parks műhelyéből származó SoftRock v.6.3 TRX sikerén alapszik, KB9YIG. Elvileg bármilyen modulációval működhet (szoftver határozza meg).

Az SDR Ensemble beszerzése türelmet és internetes megfigyelést igényel. Az összes készletet az interneten keresztül értékesítik http://kb9yig.com/ , elérhetőségük azonban korlátozott. Cena SDR készlet 74 USD, ami nagyon is elfogadható. Tavaly sikerült vásárolnom egy készletet, összeszerelni és működtetni.

A készletet két borítékban küldjük. Ennek oka valószínűleg a magasabb postaköltség egy nagyobb vagy nehezebb csomag esetén. Az én esetemben több napos eltolódás volt a szállításban, így meg kellett várni, míg megérkezik a második boríték. Mind a négy sávcsoporthoz tartalmaznak komponenseket 160m, 80m/40m, 30m/20m/17m alebo 15m/12m/10m, így ha végzett, egy része kihasználatlanul marad. Dönteni azonban az építtetőnek kell, mely zenekarok iránt érdeklődik.

Az SDR Ensemble huzalozási koncepciója USB AVR frekvenciaszintézis vezérlést használ si570. Így minden bemeneti tranzisztor bemeneti impedanciája kb, hogy az oszcillátor folyamatosan hangolható a számítógépről. A bemeneti és kimeneti I és Q jelek a hangkártyára kerülnek. A hangkártya típusától függően akár 192 kHz frekvenciaspektrum feldolgozható egyszerre.

A keverők az RX és a TX részben is FST3253, A PA két tranzisztorral van felszerelve BS170. Az előny az, hogy a frekvenciaszintézist és az AVR-t USB-n keresztül táplálják, és le vannak választva az SDR TRX többi részétől. Ez csökkenti a zavaró termékek készülékbe való behatolását.

SDR TRX Ensemble
Részletek SDR TRX Ensemble
 

SDR TRX Ensemble
Általános kialakítás, beleértve a kiegészítő relét RX / TX PA és XVRT számára
A nyomtatott áramköri lapon nincsenek beállító elemek, minden beállítás szoftverrel történik. Ez leegyszerűsíti az üzembe helyezést, de korlátozza az elért paramétereket.

A telepítési és újraélesztési eljárás elérhető a honlapon http://www.wb5rvz.com/sdr/ensemble/ . Mindenképpen be kell tartani, mert a felépítés egyszerűsége csak látszólagos. Az SMT komponensek beszerelése igényesebb (blokkoló kondenzátorok és IC-k) és feltekerjük a tekercseket, ill. transzformátorok. Ezenkívül a kétoldalas nyomtatott áramköri lapot nagyon kis részterületekkel tervezték, ami megnehezíti a minőségi forrasztást.. Megfelelő mikroforrasz kell hozzá, ón-, tartó és egy bizonyos kéz.

A nyomtatott áramköri lap felszerelése így kb. 10 nak nek 15 óra nettó idő. Az újraélesztéshez JS szükséges voltmérő egy ampermérőt, és egy nagyon alkalmas oszcilloszkóp és egy második rádióállomás.

SDR TRX Ensemble
Hátsó panel SDR TRX Ensemble
Az SDR-eszközök ebből eredő használati értékét nagymértékben a hangkártya határozza meg, számítógép és szoftver. Ez alól az SDR Ensemble sem kivétel. Azt javaslom, hogy az interneten keressenek válaszokat, és figyelmen kívül hagyják logikátlanságukat. Gyakorlatilag minden szoftver tartalmaz néhány hibát is. Szóval mit kell elkerülni?

1, csatlakozó kábelek és csatlakozók, audio és USB, elsőrangúaknak kell lenniük. elküldi a SASE-t és a többi VRK tag állomásnaplójának kivonatát A kiegészítő bélyeg díja 10 CZK vagy cseh postai bélyegben azonos értékű. a jó árnyékolású kábelek és csatlakozók pontosak, legjobban aranyozott. A kábelek nem lehetnek hosszabbak a szükségesnél.

2, az SDR tápellátását jó szűréssel stabilizálni kell

3, ne spórolj a hangkártyán. Az alaplapon lévő hangkártyák jól "játszanak"., de nem nagyon alkalmasak SDR-feldolgozásra. Ha adást is tervez, kártyák támogatottak PowerSDR

4, A számítógép kiválasztása a követelésektől függ, ami neked lesz. A minimalista változatban kipróbálhatja a P-III / 1GHz-et is, de ha jobb meredekségű szűrőket szeretne használni, vagy csökkenti a jel késleltetését, erős PC kell. Legalább egy dupla mag, néhány GB RAM, grafikus kártya. Az operációs rendszer a hardvertől függ, Leginkább Windows XP és Windows használatos 7. Ha van újabb hardver, előnyben részesítsék a Hetest, jobban működik az audioeszközökkel, mint az operációs rendszer korábbi verziói.

5, Az SDR szoftver PowerSDR-en működik (beleértve a klónokat is) és mások. Olyan programok, mint a Rocky, KGKSDR, A WinRad egyszerű és határozottan működőképes, de vannak korlátok. A szilárdabb munkához PowerSDR-re van szükség, ami bonyolultabb, de jobb lehetőségeket kínál. Figyelem a GSDR-t http://genesisradio.com.au/GSDR/new/, ami a jelenlegi verzióban már lehetővé teszi az si570 vezérlését és tapasztalataim szerint lényegesen gyorsabb és stabilabb, mint a PowerSDR

Ha van érdekel a kísérletezés KV-n és jártasság a készletek összeszerelésében, próbáld ki az SDR TRX Ensemble-t. Hátránya a bonyolult felépítés és az optimális beállítások elérésének lehetetlensége, előnye az ár. Ha komolyan gondolod az SDR-t, fizessen azonnal az új Genesis G11-ért http://www.genesisradio.com.au/G11/ .

0 0 hangok
Cikkértékelés
Beállít
Riasztások beállítása
vendég
0 Hozzászólások
Visszajelzés beszúrva
Az összes megjegyzés megtekintése
0
Örömmel vesszük észrevételeit, Kérem, megjegyzés!x