Hogyan futtattam az FT8 III-at?

Az elsőben cikk sorozat Leírtam a felületet (felület) pre TCVR Kenwood TS-870S, amely újabb módot adott a HAM családunkhoz. Folytatjuk cikk TCVR Yaesu FT-817ND előtt. A csatlakozások megbízhatóan működnek, az FT8 oklevelek gyűjteménye hihetetlenül gyarapodik. Közülük a legszebbeket itt tekintheti meg ami azonban egyáltalán nem bonyolult folyamat. Saját digi felületének tervezése nagyon egyszerű és megfizethető. Paulnak, OM7ASP A digi interfész még egyszerűbb változatát készítettem el a TCVR Yaesu FT-857D készülékéhez, amit most leírok neked.

Építkezés

A kapcsolási rajz alapvetően ugyanaz, mint a második részben, ezért itt nem írom le. Szóval felmerülhet a kérdés, hogy mi a különbség. A válasz egyszerű. Nem kell dobozt keresni. Használhatja az USB hubról származót. Nekem bevált 4 port USB hub a Hama gyártótól. Egy USB-csatlakozó kiforrasztása után elegendő hely van benne az audio áramkörök számára (Kép 1). A főzés egy kis ügyességet igényel. Két szőnyegkés bevált nekem, mert azok is elég vékonyak, szintén elég szilárd. Óvatosan beillesztjük az egyiket a fedél és az alap közötti résbe, a másodikat lassan és óvatosan kifeszítjük, a rés kerülete mentén kiterjesztjük, amíg az összes retesz ki nem oldódik.. A burkolatnak magától le kell válnia (Kép 2). Egy USB-csatlakozót repítünk ki Önnek - egy USB-hangkártya lemezét rögzítik a helyére. Rövid ideig repülünk hőmérsékleten 180 - 200 °C.

Kép 1 Letakarva 4 port USB hub
Kép 1 Letakarva 4 port USB hub

 

Kép 2 Nyissa meg az USB hubot
Kép 2 Nyissa meg az USB hubot

Az USB hangkártya modelljét ugyanúgy választjuk ki, mint az előző részben, elég bármilyen kártya egy kínai boltból. Sokkal könnyebben megesszük a borítót (Kép 3).

Kép 3 A kitett USB hangkártya képe
Kép 3 A kitett USB hangkártya képe

A kártyáról kirepítjük az USB csatlakozódugót és két jack csatlakozót a mikrofonhoz és a fejhallgatóhoz. Ismét figyelmeztetlek, hogy légy óvatos repülés közben, fennáll a veszélye a nyomtatott áramköri lap megégésének vagy a csatlakozási utak leszakadásának. A forrasztott érintkezőket rugalmas kábelekkel csatlakoztatjuk az USB csatlakozókhoz. A hosszukat akkor határozzuk meg, amikor az USB-hangkártya az USB-elosztóhoz van csatlakoztatva. A tányéroknak illeszkedniük kell egymáshoz, a lehető legkevesebb helyet foglalják el, és különösen a részeik nem érintkezhetnek egymással, hogy ne sérüljenek meg. Valószínűleg senki nem akarja visszarepíteni az SMD kondenzátort. Amikor a lemezek fel vannak szerelve, a kábeleket meg kell mérni és a megfelelő hosszúságúra vágni, berepülhetjük őket. Megpróbáljuk, a tányérok beleférnek a dobozba?, hogy ne lógjanak ki.

Következik az audio útvonalak bevezetése a TCVR-be. Ezt a 6 tűs DATA csatlakozón keresztül érjük el. Egy meglehetősen hosszú árnyékolt audiokábelt választunk. Egy vezetékkel az audio bemenethez, a második az audiokimenethez, a harmadik pedig a földeléshez. A csatlakozó oldalon lévő vezetékeket a DATA IN érintkezőkkel kötjük össze, ADATOK KI a GND-n. A kábelt átvezetjük az USB-elosztó forrasztott USB-csatlakozóján lévő lyukon. Előzetesen a kábelre ragaszthatunk egy műanyag fóliacsíkot a dobozon kívülről és belülről, hogy a nyílás jól zárva legyen.

DATA OUT 1200bps 1k2 Ω-os ellenálláson keresztül csatlakozik a mikrofon bemenethez. Ez közömbös, melyik csatornát választjuk, mert a mikrofonhoz vannak kötve.

Először egy 3k3 Ω-os ellenálláson keresztül csatlakoztatjuk a DATA IN-t a hangszóró kimenetére (akár jobbra, akár balra). Végül egy ellenálláson keresztül csatlakoztatjuk a DATA IN-t 100 Oh na GND.

Végül a TCVR GND-jét csatlakoztatjuk az USB hangkártya GND-jéhez. Az ellenállások helyzetét az alábbiak szerint állítjuk be, hogy minél kevesebb helyet foglaljon. Tömlőcsövekkel segítjük egymást, hogy ne következzen be rövidzárlat.

Azt javaslom, hogy az esetleges hiányosságok kijavítása érdekében először próbálja meg a csatlakozást fedél nélkül.

Kép 4 Interfész lefedés előtt
Kép 4 Interfész lefedés előtt

 

Kép 5 Kész interfész csatlakoztatott CAT kábellel
Kép 5 Kész interfész csatlakoztatott CAT kábellel

 

Kép 6 Csatlakozás a TCVR-hez - Kilátás elölről
Kép 6 Csatlakozás a TCVR-hez – Elölnézet

 

Kép 7  Csatlakozás a TCVR-hez - Kilátás fentről
Kép 7 Csatlakozás a TCVR-hez – Kilátás fentről

Amikor minden működik, bezárhatjuk a dobozt. Végeztünk. Jó szórakozást a közvetítéshez.

Útmutató a szoftver beállításához digimode-okhoz

Hogyan állítsuk be a Windows operációs rendszert 10 a program WSJT-X sa nachádza na tomto videu:

Erőforrások

Hogyan futottam az FT8 -at

Hogyan futottam az FT8 II -t

Hogyan vezérelheti a CW -t számítógépen keresztül

 

Martin János, OM1MJ

5 5 hangok
Cikkértékelés
Beállít
Riasztások beállítása
vendég
0 Hozzászólások
Visszajelzés beszúrva
Az összes megjegyzés megtekintése
0
Örömmel vesszük észrevételeit, Kérem, megjegyzés!x