Odpoveď na: NCW QRS Contest

Domov Diskusné Fóra CQ HAM fórum Krátke vlny NCW QRS Contest Odpoveď na: NCW QRS Contest

#14898
om1aeg
Účastník (Participant)

Noro, N-kar ktory ma zariadenie na KV, antenu a vie CW si pravdepodobne velmi rychlo spravi E. Pocet N zo skusok byvajucich v BA kraji je tak 5-10 ludi za rok, z toho sa znacna cast ozve len na >2m FM, dalsia cast nema doma antenu a chodi /P. Ak sa k tomu pripocita maly dosah tvojej balkonovej anteny pre 10m & pocet pravidelnych citatelov cq.sk fora z radov N, tak pocet moznych ucastnikov „Norovho kontestu“ je?
Takze zbytocne prskas, nezmyselne zadanie „kontestu“ prinasa predpokladane vysledky. Bud zmen pasmo na 80m pre zvacsenie dosahu, alebo vypusti okruh len N.

Inak spravny nazov tvojej cinnosti nie je „kontest“, ale „aktivita“. Kontest ma svoj pevne dany cas, trvanie a pravidla.

K dosahu, je to ku mne 7,37km a na cobweb v 270ASL ani tuk. Baj oko -20dB pre polarizaciu, ale aj tak som za casov, ked bol u mna na rovnakom mieste vertikal 12m-10m pocul z tvojej lokality ludi na CB S7 az S9. O 690m vychodnejsie od teba sa z parkoviska medzi budovami domov dokricim na 10m v sile S4 (kontrola cez remote) z 1,5m vertikalneho prutika (miniwhip) na 1,5m stative a protivahy (ladenej „linked“ pre „fast“ SOTA) hodenej na betone, test s FT817.