Odpoveď na: Zvolávací kanál na DMR

Domov Diskusné Fóra CQ HAM fórum Veľmi krátke vlny Zvolávací kanál na DMR Odpoveď na: Zvolávací kanál na DMR

#14973
om1aeg
Účastník (Participant)

Gejza

231 a 2311 su nastavene na kazdom OM prevadzaci ako permanentne TG, teda sa da pouzit jeden aj druhy TG pre celonarodnu siet.

230 je nastavene na kazdom OK prevadzaci ako permanentne TG
2301 je TG urcena pre cechy a nie je nastavena na vsetkych moravskych prevadzacoch ako trvala TG, napriklad https://brandmeister.network/?page=repeater&id=230602
2302 je TG urcena pre moravu a nie je nastavena na vsetkych ceskych prevadzacoch ako trvala TG, napriklad https://brandmeister.network/?page=repeater&id=230203
Takze v OK maju len jedinu celonarodnu TG a to 230 a nedokazu si zvolit, ze chcu volat len v OK, nakolko 230 je nastavena na vsetkych OM RPT, mimo KE a Kojsovky. Uzivatelov aj prevadzacov je tam nasobne viac, DMR tam bezi dlhsie a tak akakolvek zmena na strane OK by bola velmi tazka.
Mne osobne TG230 na mojom rpt nevadi, medzi niektorimi uzivatelmi ODB som sondoval ci riesit a stacila uprava codeplugu, prevadzka tam je aj tak mala. Ak by ale doslo na zaklade poziadaviek uzivatelov a sysopov k dohode, ze 230 uz nebude ako pernamentna TG v OM, tak by mohla ostat TG231 ako ceskoslovenska TG, nakolko je naprogramovana na vacsine OK RPT ako permanent.