YAESU ??

Domov Diskusné Fóra CQ HAM fórum VKV YAESU ??

Táto téma obsahuje 0 odpovedí, má 0 hlasov, a bola naposledy aktualizovaná používateľom  Karel pred 13 rokmi, 10 mesiacmi.

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Autor
    Príspevky
  • #10987 Odpoveď

    Anonymous
    Člen

    Pozdravujem ctenú spoločnosť.

    Vyzná sa niekto tu prítomný v Yaesu FT – 8100 ?

    Prečo niekedy (nie vždy!) pri vysielaní na 2m pásme zhasne displej (podsvietenie aj LCD) a po cca 4 až 5 sekundách sa ukážu LCD prvky na 2m strane ale podsvietenie zostane zhasnuté. Pomôže až vypnutie a zapnutie stanice.

    Pri vysielaní na 70cm pásme sa to nestáva nikdy.

    Ďakujem za každú dobrú radu…

    #11590 Odpoveď

    Karel
    Člen

    Tohle rádio osobně neznám (ještě jsem to neopravoval), ale obecnej postup v takovejch případech:

    1. Změřit PSV antény a pokud je nějaký vysoký, tak vyřešit.
    2. Zjistit, zda při vysílání nekmitá zdroj (pokud je TRX napájenej ze zdroje) (například 1.5V žárovička přes nějakej větši kondenzátor)

    Pokud se problém neukáže, tak je to podle mýho názoru rozdivočenej spoj někde uvnitř TRXu, kterej zafunguje po zahřátí. Patrně zafunguje i při mechanickým prohnutí nějakýho dílu. RESET to patrně řeší, takže něco poblíž procesoru, či komunikačního rozhraní k čelnímu panelu.

    Vzhledem k tomu, že to dělá JEN u 2m, tak to odhaduju na špatný PSV antény. Problém kuriozně může být i v TRXu kolem výstupu na anténu, ale to se pozná podle výkonu. Prostě popadnout PSVmetr a změřit, tím bych začal.

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
Odpoveď na: YAESU ??
Vaše údaje:




− 1 = 1