Jamboree-on-the-Air, KIT 2005

Alatt 48 óra, félmillió cserkész találkozik a világ minden tájáról. Ez a világ legnagyobb találkozója szombaton és vasárnap kerül sor 15. - 16. 10. 2005 az interneten és a rádióhullámokon.

Nagycserkész találkozó - a Jamboree Scout szótárban (jambori) - A Cserkész Világszervezet évente szervezi a kibertérben és a levegőben (WOSM) október harmadik hétvégéjén. Idén lesz 48. ročník World Scout Jamboree-on-the-Air (KIT) a 9. évi World Scout Jamboree-on-the-Internet (JOTI). Mindkét találkozó fontos szerepet játszik a határok lebontásában és az afrikai fiatalok közötti kapcsolat kialakításában, szigetországok, Észak -Európa vagy Malajzia. Minden nemzetiségű fiatalok, kultúrájuktól függetlenül, vallás vagy faj, közben vagy 48 órák cserélik véleményüket és tapasztalataikat, nagy távolságokra továbbítják őket, és kommunikálnak más országokból és kultúrákból származó emberekkel, akikkel talán soha nem találkoztak volna.

2D0EDQ
2D0EDQ

Jamboree on the Air a Jamboree az interneten ponúka 2 az év minden napján minden cserkésznek lehetősége van tanulni és fejleszteni a modern technológia ismereteit (Rádió állomás, számítógép csatlakozik az internethez), nyelvi és kifejezéskészség, bővítse technológiáját, földrajzi és kulturális ismeretek. A távolsági barátságok gyakran egész cserkészegységek kölcsönös látogatássá és közös csererendezvényekké alakulnak.. Az elmúlt években a légi és a kibertérben zajló legnagyobb hétvégi cserkészgyűlésen részt vevő cserkészek száma megközelítette a határt. 500 000.

A JOTA -hoz való csatlakozáshoz amatőr rádióállomásra van szüksége, amely engedéllyel rendelkezik a működéséhez. Cserkészek, akiknek nincs vizsgájuk, engedéllyel rendelkező amatőr rádió irányítása alatt sugározhat. A JOTI -hoz elegendő egy internethez csatlakoztatott számítógép, a kapcsolat e-mailben létesíthető, IRC chat, skype, webchaty, ICQ, hangbeszélgetés, videochat… Az internetnek köszönhetően bármely országgal kapcsolat létesíthető.

„A JOTA és a JOTI remek lehetőség a technikai fejlődésnek köszönhetően, hogyan lehet találkozni a világ bármely szegletéből érkező cserkészekkel a kilométerek ellenére, amelyek megosztanak minket. Szlovákiai cserkészcsoportok is csatlakoznak a JOTA -hoz és a JOTI -hoz, Malacky harcosai aktívak az OM3RMY rádiós klubbal együtt, Besztercebányán, Nitrianska Blatnica, Topoľčiankyban vagy Stropkovban az OM3KSK rádióklubbal. A JOTA és a JOTI fő tevékenysége október harmadik hétvégéjén összpontosul. Ez nem csak a pillanatnyi kommunikációra és címcserére szolgál, a cserkészek ezen a kifejezésen kívül is kommunikálhatnak az interneten, vagy amatőr rádiós kört hozhatnak létre,- mondja Radovan Vláčilík, aki az elmúlt években a pozsonyi cserkészekkel aktívan részt vett a JOTA -ban.

A szlovák cserkészet a WOSM világcserkész szervezetek tagja (Cserkész Világszervezet) egy WAGGGS (Cserkész Világszövetség). A cserkészmozgalom egyetlen ötletből fakadt, ma magasabb 35 millió tag - fiatalok és felnőttek, férfiak és nők - v 216 országokat szerte a világon. Évben 2007 ünnepelje az elsőt 100 fennállásának évei és a következő századba való belépése. Ebben az időszakban letette a cserkész fogadalmat, és cserkészképzésben részesült 500 emberek milliói, akik szilárd emberi és cserkészi értékeket terjesztettek tovább.

Információ innen: http://www.scouting.sk/

0 0 hangok
Cikkértékelés
Beállít
Riasztások beállítása
vendég
0 Hozzászólások
Visszajelzés beszúrva
Az összes megjegyzés megtekintése
0
Örömmel vesszük észrevételeit, Kérem, megjegyzés!x